Vitaler Werken Vitaler Werken Vitaler Werken
VitalerWerken.nl Nieuws

Januari 2017

Categorie: Nieuws

Hoogopgeleid, verveeld en met een bore-out?

Onderzoek wijst uit de circa twee-derde van de mensen met een bore-out (een soort burn-out maar dan van verveling) hoogopgeleid zijn. Zij kunnen veel, zijn ambitieus, krijgen een baan en dan blijkt na enkele maanden dat de uitdaging ontbreekt, er geen nieuwe dingen meer gebeuren, de werkzaamheden niet echt stimulerend zijn etc. Het gevolg is dat je ’s morgens al moe bent, prikkelbaar bent, nergens zin in hebt, hoofdpijn hebt en andere burn-out verschijnselen ervaart. Je baas zegt: joh, neem het wat makkelijker, geniet ervan dat je iets eerder klaar bent. Ga eens tussen door wat wandelen. Maar daar kwam je niet voor. Je wilt iets betekenen en je talenten inzetten.

Een bore-out is net als een burn-out een energieziekte. Het is een aandoening die je zowel geestelijk als lichamelijk kan uitputten.

Je hebt een bore-out. Je bent ziek van verveling en geen interessant of uitdagend werk. Dan helpt er geen lieve moeder aan. Je zult radicaal iets anders moeten kiezen. Gewoon doorgaan levert meer stress op. Volg je hart en ga om je heen kijken waar je echte interesses liggen. Waar je wel blij van wordt. Waar je je uitgedaagd weet. Neem het initiatief en wacht niet langer af. Ga veranderen van werk. Leg de lat hoger en weet dat je dat aankunt. Ziek zijn van verveling? Zet er een punt achter.

Een bore-out is net als een burn-out een energieziekte. Het is een aandoening die je zowel geestelijk als lichamelijk kan uitputten. Schrik niet, een op de zeven werknemers verveelt zich te pletter. Mijn advies is als je er slecht aan toe bent: ga googelen en zoek een goede coach of therapeut. Kies voor ander werk. Houd op met jezelf uit te putten. Ben je nog niet echt ziek maar voel je je wel ellendig met je werk? Zoek ander uitdagend werk!.

Vitaliteitstest

Doe de online Vitaliteitstest

Online Vitaliteitstest

Stresstest

Doe de online Stresstest

Online Stresstest

Workshops

Gevoel en emotie

Workshop 1

Naast het denken ook het voelen inschakelen. Hierdoor lichaam en geest laten samenwerken in de communicatie met anderen. Meer jezelf en in de flow zijn.

Workshop 1

Vitaliteit

Workshop 2

Ontdekken waar energie weglekt, wat energie geeft, gedragspatronen herkennen en een plan maken om meer energie te krijgen.

Workshop 2

Stresspreventie

Workshop 3

Beter in je vel zitten, vitaler worden, meer plezier in je werk. Minder vaak ziek, beter belastbaar.

Workshop 3