Vitaler Werken Vitaler Werken Vitaler Werken
VitalerWerken.nl Nieuws

Oktober 2017

Categorie: Nieuws

Is angst op de werkvloer nuttig, prestatieverhogend of werkt het juist verlammend?

Voor elke angst- of stressprikkel kun je dankbaar zijn. Toch kan het teveel zijn. Er zijn veel organisaties, onderzoek daarover is helder, waar een angstcultuur heerst. De omzet gaat omlaag, de baas houdt een donderspeech. De reorganisatie komt eraan, iedereen gaat harder rennen. Er zijn diverse publicaties over angstcultuur in grote organisatie. UMC (KNO afdeling), Primark, Ikea, enkele ministeries, allemaal kwamen ze negatief in het nieuws door het bestaan van een angstcultuur. Ryan Air kan er ook wat van. Dus dat het niet zou bestaan is lariekoek. Het heerst en wellicht meer dan ons lief is.

Tot op zekere hoogte is stress, druk of angst (een normale emotie overigens die heel veel activeert) normaal en acceptabel. Het zet je aan tot actie, je komt in beweging en gaat extra hard werken om iets (op tijd) gedaan te krijgen. Waar loopt het spaak zodat je slechtere prestaties levert en niet in actie komt?

Wat doet teveel angst met je? Bekend is dat teveel angst verlammend werkt. Je prestaties worden minder op de lange termijn, je neigt tot minder samenwerken, je krijgt meer ziekteverzuim. Dus een angstcultuur werkt uiteindelijk negatief uit voor elke organisatie. Meer controle op de werkvloer werkt controleverlies voor de medewerkers in de hand en dat is weer contraproductief. Maar zolang het mensbeeld negatief is (en dat komt veel voor in de Angelsaksische aanpak) wordt er ook angst gecreëerd om macht te cultiveren. Een angst die bovendien stelselmatig wordt ingezet om loyaliteit, gehoorzaamheid en inzet bij medewerkers af te dwingen.

Hoe anders om te gaan met angst?

Je eigen angsten onder ogen zien en je conclusies trekken. Ga je ermee door of kies je voor een andere aanpak/werk/situatie. En wat kunnen managers doen om werknemers weer los te krijgen van hun angst?

Geef ze zo veel mogelijk controle terug, geef ze inspraak en beloon niet alleen resultaten, maar ook gewenst gedrag – zoals samenwerken of kennis delen. Dan komt er weer een positieve beweging in de organisatie.

Vitaliteitstest

Doe de online Vitaliteitstest

Online Vitaliteitstest

Stresstest

Doe de online Stresstest

Online Stresstest

Workshops

Gevoel en emotie

Workshop 1

Naast het denken ook het voelen inschakelen. Hierdoor lichaam en geest laten samenwerken in de communicatie met anderen. Meer jezelf en in de flow zijn.

Workshop 1

Vitaliteit

Workshop 2

Ontdekken waar energie weglekt, wat energie geeft, gedragspatronen herkennen en een plan maken om meer energie te krijgen.

Workshop 2

Stresspreventie

Workshop 3

Beter in je vel zitten, vitaler worden, meer plezier in je werk. Minder vaak ziek, beter belastbaar.

Workshop 3