Workshop 2

Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit gaat over van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genoeg energie hebben voor een normaal leven.

Doel van de workshop ‘Vitaliteit’:

Ontdekken waar energie weglekt, wat energie geeft, gedragspatronen herkennen en een plan maken om meer energie te krijgen.

Waar gaat het in deze workshop over?

Wanneer is iemand gezond? De tegenwoordig veel gehoorde definitie van gezondheid is: Gezondheid is het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. Gezondheid is dus niet statisch maar dynamisch. Hoe kom je tot een betere balans in die uitdagingen? Wanneer is iemand vitaal? Wat verstaan wij onder vitaliteit? Doe de vitaliteittest!

Wat kost je en wat geeft je energie?

Wat doet onze vitaliteit afnemen?

Algemeen wordt gedacht dat vitaliteit afneemt door: verminderde gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, gebrek aan slaap, stress, ouder worden. Maar denk ook aan: omgevingsfactoren, schone lucht, schoon water, rust/onrust in je woonomgeving, slow of fast food, belastende factoren als in voedsel en lucht aanwezige vergiften. Hoe verminderen we die belasting? Op een interactieve manier gaan we dit verkennen.

Wist je dat alleenstaanden korter leven?

Hoe bevorderen we onze vitaliteit?

Zorgen voor voldoende beweging, gezond voedsel, schone lucht, weinig stress of een andere manier van ermee omgaan, voldoende slaap. Minder gebruik van GSM, TV, PC en andere electromagnetische smog. Dingen met plezier doen en niet omdat het moet. Let op je gevoelskant van je lichaam. Maak een plan om je eigen vitaliteit te laten toenemen.

Hebben we voldoende sociale contacten?

Hoe blijven we zo lang mogelijk vitaal?

Doen waar we warm voor lopen, energie van krijgen, fysiek bezig blijven, bewegen, mentaal uitgedaagd blijven worden, luisteren naar je gevoel. Positief visualiseren. Sociaal actief zijn.

Neem contact op voor meer informatie